Werkwijze

Ik vind het prachtig om deze eeuwenoude kennis in te zetten om jouw klachten te verlichten, wat die klachten ook zijn. En daarbij leg ik je, wanneer je hier behoefte aan hebt, graag uit wat er precies gebeurt in je lichaam tijdens een behandeling. Wat kun je nou precies verwachten als je bij mij komt? Ik neem je graag mee in mijn werkwijze:

1. Intake – Je eerste bezoek beginnen we met een intakegesprek. We maken kennis, bespreken de aanleiding voor je bezoek en de klachten die je ervaart.

2. Diagnose – Vervolgens voer ik hoogstwaarschijnlijk een tong- en polsonderzoek bij je uit, ik voer de Hara (buik) diagnose uit en stel je een aantal vragen. De informatie die hieruit voortkomt gebruik ik om een diagnose te stellen.

3. Behandelplan – Na de intake spreek ik, als je dat prettig vindt, het behandelplan met je door. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

4. Installeren – Voordat we beginnen met de behandeling mag je je installeren op de behandelbank. Ik vertel je welke kleding je aan kunt houden en wat je uit mag trekken.

5. Behandeling – Als je lekker ligt, start ik met de behandeling. Ik plaats de acupunctuurnaalden op verschillende punten op je lichaam en/of pas eventueel andere technieken toe. Daarna voel ik hoogstwaarschijnlijk nog een keer je pols. Is je balans in orde, dan blijf je ongeveer 15 à 20 minuten liggen om de naalden hun werk te laten doen.

6. Afronding – Na de behandeling voel ik nogmaals je pols en haal ik de naalden eruit. Je kunt weer opstaan en je aankleden. We praten even na en kijken of er een vervolgafspraak nodig is, en zo ja, op welke termijn.

De behandeling is in de meeste gevallen nagenoeg pijnloos. Sommige cliënten voelen zich direct anders als ze van de bank af stappen, voor anderen heeft het een paar behandelingen nodig om verschil te merken.